top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yetişkin Yüzme Dersi

Yetişkin yüzme dersi denildiğinde İstanbul’da ilk akla gelen kulüp Kadıköy Yüzme Kulübü oluyor. Kulüp, yetişkinler için hem grup dersleri hem de özel yüzme dersi seçenekleri sunuyor. Kulüp bünyesinde, yetişkin yüzme dersleri 14 ve yaş üzerine yönelik olarak veriliyor. Yetişkin yüzme kursu, kendi içinde de alt gruplara ayrılıyor. Bu grupların belirlenmesinde, kursiyerlerin yaş grubu ve yüzme seviyeleri etkili oluyor.

Kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Böylelikle; antrenörler her bir öğrenciye kurs saati boyunca yeterli zaman ayırabiliyor. Kurslar haftada iki gün birer saat olacak şekilde planlanıyor. Böylelikle öğrenciler ayda en az 8 ders almış oluyorlar. Özel derslerde ise kurs programı öğrencinin beklentileri ve antrenörün uygunluğu doğrultusunda belirlenebiliyor.

Yetişkin Yüzme Dersi İçerikleri

Kadıköy Yüzme Kulübü, yetişkin yüzme kursu grupları 4 farklı seviyeden oluyor. Başlangıç seviyesi, orta seviye, ileri seviye ve master takımına geçiş grupları bulunuyor. Başlangıç seviyesi grupları yüzme bilmeyenlere yönelik eğitimleri içeriyor. Su korkusunu yenme, su ile tanışma, adaptasyon bu aşamada verilen eğitimler arasında yer alıyor. Temel tekniklerin öğrenilmesi, atlama çalışmaları, suyun içinde doğru duruş tekniklerine odaklanılıyor. Temel nefes çalışmaları bu aşamada yapılıyor ve ayak vuruşları bu aşamada öğreniliyor.

Orta seviyede farklı yüzme stillerine yönelik çalışmalara odaklanılıyor. Suda kayma çalışmaları bu aşamada yapılıyor. Serbest, sırt üstü, ve kurbağa stillerinde ayak ve kol çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda depar basamaklarına yönelik çalışmalara bu aşamada yer veriliyor.

Yetişkin yüzme dersi, ileri seviye gruplarda koordine çalışmalarına odaklanıyor. Suda kayma çalışmaları bu aşamada da yapılıyor. Serbest teknik yüzme çalışması, sırt teknik yüzme çalışması gibi konulara odaklanılıyor. Aynı zamanda bu aşamada kelebek yüzmeye yönelik çalışmalar da devreye giriyor. Kelebek yüzme stilinde ayak ve kol çalışmaları yürütülüyor. Atlama, dönüş ve bitiriş çalışmalarına yer veriliyor.

Master yüzme takımına geçiş gruplarında ise yüzme tekniğini geliştirmeye yönelik çalışmalara odaklanılıyor. Bu çalışmalar kelebek, sırt, kurbalağama ve serbest yüzme tekniklerinin tamamını kapsıyor. Depar çalışmaları, dönüş ve bitiriş çalışmalarına bu aşamada da yer veriliyor. Master yüzme takımlarındaki sporcular kulübü yarışlarda temsil etme şansı bulabiliyor.

Özel yüzme dersi seçeneğinde ise kursiyerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılabiliyor. Kurs takvimi kursiyerin beklentilerine göre şekillendirilebiliyor. Grup derslerine göre daha esnek bir kurs programı takip edilebiliyor. Daha çabuk yüzme öğrenmek veya daha kolay adapte olmak isteyen kursiyerler daha yoğun programları tercih edebiliyor. Özel dersler bir kişi ile yürütülebileceği gibi iki ve üç kişilik özel derslere katılmak da mümkün olabiliyor.

Yetişkin Yüzme Dersi Fiyatları

Kadıköy Yüzme Kulübü, yetişkin yüzme kursu fiyatları nasıl? Grup dersleri için aylık ücret 600 TL olarak belirleniyor. Kursiyerlerin ödemelerini her ayın başında nakit ve peşin olarak yapmaları bekleniyor. Özel dersler söz konusu olduğunda ücretler değişiklik gösteriyor. Çünkü her kursiyer için farklı bir kurs programı izleniyor. Özel derslerde kursiyerlere 4 farklı paket sunuluyor. Bu paketler 8 saat, 16 saat, 24 saat ve 32 saatlik paketler oluyor. İki ya da üç kişilik özel derslerde paket ücreti kursiyerlere pay ediliyor. Özel dersler ve yetişkin yüzme kursu fiyatları hakkında detaylı bilgiye web sitesi ve antrenörler aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Yetişkin yüzme dersi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page