top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Sırtüstü Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Sırtüstü yüzmenin faydaları nelerdir? Neden sırtüstü yüzme stili tercih edilmeli? Yüzmenin beden sağlığına pek çok faydası olduğu biliniyor. Yüzme pek çok kas grubuna aynı anda çalıştırıyor. Bu yönüyle en etkili spor dallarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüzme sporunun düzenli olarak yapılması fiziksel ve mental sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Farklı yüzme stilleri farklı kas grupları üzerinde daha fazla etki yaratabiliyor. Kimi zaman yüzme antrenmanları belirli bir hastalığın tedavisi ya da belirli kas gruplarının çalıştırılmasına yönelik yapılıyor. Bu doğrultuda yüzme stili yapılacak antrenmanın niteliğine göre belirlenebiliyor.


Araştırmalar; sırtüstü yüzmenin pek çok faydası olduğunu gösteriyor. Uzman görüşleri de bu araştırmaları destekliyor. Peki; sırtüstü yüzme ne gibi faydalar sağlıyor? Sırtüstü yüzme stili neden tercih edilmeli? Birlikte inceleyelim…


Sırtüstü Yüzmenin Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sırtüstü yüzme stili pek çok kas grubunun aynı anda çalışmasını sağlıyor. Vücudun suda aldığı pozisyon bakımından en rahat yüzme stillerinden biri olarak görülüyor. Aynı zamanda suda en hızlı ilerlemeye olanak veren yüzme sitelerinden biri olarak da biliniyor. Bu yüzme stilinde baş bölümü sürekli suyun dışında olduğu için nefes kontrolü bakımından da kolaylık sağlıyor.


Sırtüstü yüzme tekniği, tüm vücudu çalıştırmak için en etkili egzersizlerden biri oluyor. Bununla birlikte; formda kalmak ve kilo vermek isteyenler için en çok kalori yakılan stillerden biri olarak da görülüyor. Sırt ve boyun ağrıları için, sırtüstü yüzme tavsiye ediliyor. Sırtüstü yüzmenin pek çok farklı alana katkısı bulunuyor. Şimdi gelin; bunları birlikte inceleyelim…


Sırtüstü Yüzmenin Faydaları: Duruş Bozuklukları

Sırtüstü yüzmenin duruş bozukluklarının düzeltilmesine katkı sağladığı biliniyor. Uzun süre bilgisayar başında oturan ve bu pozisyonda çalışanlar için tavsiye edilen stillerden biri oluyor. Göğüs kaslarının esnemesine yardımcı oluyor. Sırt ve omuz kaslarını güçlendiriyor. Omuzların geriye doğru esnemesine katkı sağlıyor. Böylelikle; duruş bozuklularının düzeltilmesine yardımcı oluyor.


Karın Kaslarının Gelişmesi

Sırtüstü yüzmenin karın kaslarının geliştirilmesi konusunda da yardımcı olduğu biliniyor. Sırtüstü yüzme stilinde denge önemli unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Sırtüstü yüzerken vücudun yaptığı salınımlar, karın ve kalça kaslarının etkili biçimde çalışmasını sağlıyor. Böylelikle; daha sıkı ve güçlü karın kasları elde etmek mümkün olabiliyor.


Kalça ve Bacak Kaslarının Güçlenmesi


Sırtüstü yüzmenin faydaları arasında kalça ve bacak kaslarının güçlenmesi de bulunuyor. Sırtüstü yüzme antrenmanı sırasında suda ilerlemek için tekrarlanan bacak hareketleri bu noktada önem taşıyor. Ayak vuruşları sırasında kalça ve bacak bölgesinde kaslar etkin hale geliyor. Bu da verimli bir alt vücut çalışması anlamına geliyor. Sırtüstü yüzme antrenmanları düzenli olarak yapıldığında kalça ve bacak kaslarının zaman içerisinde güçlendiğini görmek mümkün olabiliyor.


Nefes Kontrolü

Sırtüstü yüzme tekniği nefes kontrolünün en kolay sağlandığı stillerden biri oluyor. Sırtüstü yüzmede vücut suya paralel olarak uzanıyor. Baş bölgesi yüzme antrenmanı esnasında sürekli olarak suyun dışında kalıyor. Başın antrenman boyunca su üzerinde kaldığı tek stil olarak biliniyor. Bu yönüyle nefes kontrolü bakımından herhangi bir problem yaşanması söz konusu olmuyor.


Görüldüğü gibi sırt üstü yüzmek bütün bir vücut üzerinde olumlu katkı sağlıyor. En kolay öğrenilen ve uygulanan stillerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda da vücut için en faydalı stillerden biri oluyor. Sırtüstü yüzmenin faydaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Kulübü hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page