top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Kışın Yüzmenin Faydaları

Kışın yüzmenin faydaları nelerdir? Yüzmek birçok insan için yaz mevsiminde yapılabilecek bir spor olarak değerlendiriliyor. Kimi zaman bahar ayları da yüzmek için uygun bir zaman dilimi olarak görülüyor. Ancak; yüzme sporu ile her mevsim ilgilenmek mümkün olabiliyor. Yüzme sporuyla düzenli olarak ilgilenmenin vücuda sayısız faydası olduğu biliniyor. Yüzme fiziksel ve mental sağlığı korumada en etkin sporlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Stresle mücadelede en önemli yardımcılardan biri olarak görülüyor. Aynı zamanda sakatlanma riskinin en az olduğu sporlardan biri olarak da biliniyor. Her yaştan ve her kesimden insana hitap ediyor olması bu sporu daha önemli bir noktaya taşıyor.


Peki; yüzmenin yararları nelerdir? Kışın yüzmek ne gibi avantajlar sağlıyor? Kadıköy Yüzme Kulübü, kış aylarında da kurs fırsatları sunuyor mu? Bu soruların yanıtlarına birlikte göz atalım…


Kışın Yüzmenin Faydaları Nelerdir?

Kışın yüzmenin yararlarından söz ederken elbette öncelikle açık havuzlar ve denizler akla geliyor. Kış aylarında yüzmek fiziksel sağlık açısından çeşitli faydalar sağlıyor. Soğuk havada yüzmenin, ağrı eşiğini artırdığı biliniyor. Aynı zamanda vücuttaki iltihap oranının azalmasına katkı sağlıyor. Soğuk havada yüzmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan dolaşımının hızlanması ve metabolizma hızının artması yüzmenin yararları arasında sıralanabiliyor. Kış aylarında yüzmek kalp ve damar sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. Ancak elbette kış aylarında açık havuzlarda ve denizlerde yüzerken belirli bir süreyi aşmamak gerekiyor. Soğuk havada iki saatin üzerinden yüzmek yarardan çok zarara neden olabiliyor.


Bununla birlikte; kış aylarında kapalı havuzlar tercih edilebiliyor. Kış aylarında tesislerin ısısı belirli bir noktada tutuluyor. Böylelikle kapalı havuzların dört mevsim kullanılması mümkün olabiliyor. Yüzme sporu ile ilgilenenler yılın tüm zamanlarında kapalı havuzlarda eğitim faaliyetleri ve antrenmanlarını sürdürebiliyor.


Yüzme sporuna ara vermek yüzme performansını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle özellikle profesyonellerin yüzme sporunu yıl boyunca düzenli olarak yapmaları gerekiyor. Bu durumu kendini bu sporda geliştirmek isteyen amatörler içinde geçerli oluyor. Aynı zamanda hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için de bu sporun aralıksız yapılması öneriliyor. Düzenli yüzmek; formda kalmak, kilo vermek gibi avantajlar da sağlıyor.


Kışın Yüzmenin Faydaları ve Kadıköy Yüzme Kulübü’nün Kurs Fırsatları

Peki; kış aylarında yüzme kurslarına katılmak mümkün olabiliyor mu? Kadıköy Yüzme Kulübü, kış aylarında da kurs fırsatları sunuyor mu? Kadıköy Yüzme Kulübü'nün yıl boyunca faaliyet yürüten kulüplerden biri olduğu biliniyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler kulübün sunduğu kurs fırsatlarından diledikleri zaman yararlanabiliyor.


Kulüpte eğitim faaliyetleri yaz kış sürdürülüyor. Her kurs grubu haftanın 2 günü derslere katılıyor. Derslerin birer saat olarak planlandığı biliniyor. Ancak kulüp, grup derslerinin yanı sıra özel yüzme dersleri de sunuyor. Bu noktada ders programı antrenör ve kursiyer kararıyla belirleniyor. Kurs günleri ve haftalık kurs saatleri belirlenen program çerçevesinde değişiklik gösterebiliyor. Kurslardan farklı yaş grupları ve yüzme seviyelerindeki kursiyerler faydalanabiliyor. Özel yüzme derslerinin de tıpkı grup dersleri gibi her yaş grubu için sunulduğu biliniyor. Kulüp yılın dört mevsimi sunduğu kurs fırsatları, antrenör kadrosu ve güvenli tesisleriyle dikkat çekiyor. Anadolu Yakası'nın önde gelen kulüpleri arasına adını yazdırıyor.


Kışın yüzmenin faydaları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page