top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yetişkin Yüzme Kursu

Çocuk ve yetişkin yüzme kursu söz konusu olduğunda Kadıköy Yüzme Kulübü, akla gelen ilk kulüplerden biri oluyor. Yüzme sporu, her yaşa ve her seviyeye hitap ediyor. Yüzme öğrenmek ve yüzme sporunda kendini geliştirmek isteyenler kurs seçeneklerini değerlendirebiliyor. Bununla birlikte özellikle yeni başlayanlar özel ders almayı tercih edebiliyorlar.

Anadolu yakası yüzme kursu seçenekleri araştırıldığında farklı kulüpler ve farklı havuz seçenekleri ile karşılaşılıyor. Bu noktada; antrenör kadrosu, güvenilirlik, kurs ücretleri gibi unsurlar değerlendirilerek seçim yapılması söz konusu oluyor. Kadıköy Yüzme Kulübü, uygun kurs fiyatları, uzman kadrosu ve farklı program seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Peki; kulüp, yetişkinler için yüzme kursu arayışında olanlara neler sunuyor? Anadolu Yakası Yüzme Kursu seçeneklerini araştıranlar neden Kadıköy Yüzme Kulübü’nü tercih etmeli?

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde Yetişkin Yüzme Kursu

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde yetişkin yüzme dersleri, 14 yaş üzeri kursiyerleri kapsıyor. Kulüp, Kadıköy, Ataşehir, Acıbadem gibi farklı şubelerde faaliyet yürütüyor. Farklı havuzlarda kurs faaliyetlerini sürdürüyor. Lisanslı sporcular yarışlara Ataşehir Yüzme Kulübü adı altında katılıyorlar.

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde, yetişkinler için yüzme kursu seçenekleri farklı yaş grupları ve farklı seviyeleri içeriyor. Kursiyerler farklı amaçlarla kurs almayı tercih edebiliyorlar. Kurslar grup dersleri ve özel eğitimler şeklinde yürütülebiliyor. Yeni başlayanlar ya da kişisel sebeplerle grup derslerine katılmak istemeyenler özel dersleri tercih edebiliyor. Yoğun iş ya da eğitim temposu nedeniyle grup derslerine uyum sağlanamaması söz konusu olabiliyor. Bu noktada; kişiye özel bir program yapmak mümkün olabiliyor.

Yetişkin Yüzme Kursu Seçenekleri

Kadıköy ve acıbadem yüzme kursu programları farklı seviye ve yaş gruplarına göre şekilleniyor. Kadıköy Yüzme Kulübü’nde, yetişkin yüzme dersleri; haftada iki gün yapılıyor. Her gün birer saat olmak üzere ayda en az 8 ders veriliyor. Yetişkin yüzme kurslarında, gruplar en fazla 6 kişiden oluşuyor. Kurslar, başlangıç, orta, ileri ve master takımına geçiş olmak üzere 4 farklı seviyeyi içeriyor.

Kadıköy ve acıbadem yüzme kursu programlarında başlangıç seviyesi kurslarında; su ile tanışma sürecine odaklanıyor. Su korkusu yetişkinler için yüzme öğrenmenin önündeki en önemli engellerden biri oluyor. Başlangıç kurslarında öncelikle su korkusunun ortadan kaldırılması sağlanıyor. Bu sayede kursiyerin çok daha hızlı gelişim göstermesi mümkün oluyor.

Yetişkin yüzme kursu için bir sonraki aşama, orta seviye kurs programlarını kapsıyor. Orta seviyede kursiyerler, farklı stillerdeki kol ve ayak çalışmalarına odaklanıyor. Aynı zamanda suda kayma çalışmaları ve depar basamakları çalışmaları yürütülüyor.

İleti seviye kurslarda, kursiyerlerin teknik konulardaki birikiminin bir üst seviyeye taşınması hedefleniyor. Suda kayma çalışmaları ve depar basamakları çalışmaları bu seviyede de yürütülüyor. Farklı stillerdeki yüzme antrenmanlarına, koordine çalışmaları ekleniyor. İleri seviye kurslarda aynı zamanda; dönüş ve bitiriş çalışmalarına da yer veriliyor.

Master yüzme takımına geçiş kurslarında, gruplandırmalar yaşa ve seviyeye göre yapılıyor. Farklı yüzme stilleri ve serbest yüzme tekniğini geliştirmeye yönelik uygulamalar bu aşamada yapılıyor. Master yüzme takımına geçiş, ancak antrenör onayıyla mümkün olabiliyor. Kursiyerlerin yetişkin yüzme kursunun son seviyesindeki gerekli kriterleri yerine getirmiş olmaları bekleniyor. Sporcular yüzme yarışlarında kulübü temsil edebiliyorlar. Eğitim hayatları için burs alma şansı yakalayabiliyorlar. Aynı zamanda milli takıma girme şansı bulabiliyorlar.

Yetişkin yüzme kursu programlarımız hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımıza göz atabilirsiniz.

217 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page