top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Çocuklara Yüzme Eğitimi Nasıl Verilir?

Çocuklara yüzme eğitimi ne zaman ve nasıl verilmeli? Kadıköy Yüzme Kulübü, uzman kadrosu ile çocuklara yüzme sporunun inceliklerini öğretiyor. Kulüp, sunduğu farklı kurs seçenekleriyle her yaştan çocuğu ağırlıyor. Çocuklar farklı havuzlarda, temiz ve güvenli bir ortamda yüzme eğitimi alıyorlar. Daha da önemlisi kulüp bünyesinde her yaştan çocuk için uygun fiyatlı kurslar sunuluyor. Yüzme eğitimine küçük yaşta başlamanın çocukların gelişim süreçleri için önemli bir katkı sunduğu biliniyor. Yüzme sporunun bir yaşam biçimine dönüştürülmesi ise sağlıklı bir yaşamın anahtarı oluyor. Peki; çocuklar yüzmeye ne zaman başlamalı? Kadıköy Yüzme Kulübü’nde yüzme kursları nasıl ilerliyor? Yüzme sporu çocuklar için ne gibi faydalar sağlıyor?

Çocuklara Yüzme Eğitimi Ne Zaman Verilmeli?

Çocukların erken yaşta yüzme eğitimi almaları sağlıklı bir gelişim süreci için önemli bir rol oynuyor. Uzmanlar çocukların 3 – 5 yaş dönemlerinde yüzmeye başlamalarının uygun olduğunu söylüyor. Kulüp bu noktadan yola çıkıyor. Kulüp bünyesinde yüzme eğitimi alan en küçük yaş grubu 3 – 5 yaş grubu oluyor.

3 – 5 yaş yüzme kursuna devam eden çocuklar yüzmeyle tanışıyor ve temel yüzme becerileri ediniyorlar. Bu yaş grubunda öncelikle çocukların suya adapte olabilmeleri için çalışılıyor. Ardından, suyun üzerinde durabilmeleri, temel nefes egzersizleri gibi konulara odaklanılıyor. Çocukların esneklik kazanması ve esnekliklerinin gelişmesi üzerine çalışmalar yapılıyor.

Çocuklara yüzme eğitimi için bir diğer seçenek 5 – 14 yaş aralığını kapsayan çocuk yüzme kursu oluyor. Bu yaş grubunda yüzme bilmeyen çocuklar 3 – 5 yaş yüzme kursu ile benzer eğitimlerden geçiyorlar. Adaptasyon, nefes çalışmaları, su üzerinde durabilme çalışmaları ile sürece başlıyorlar. Temel teknikler bu aşamada öğretiliyor. Eğitici oyunlar çocuk yüzme gruplarında da eğitim sürecinin bir parçası oluyor.

Aynı yaş aralığında yüzme bilen çocuklar ise teknik öğrenim gruplarına alınıyor. Bu noktada farklı yüzme teknikleri devreye giriyor. Çocuklar, serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama tekniklerinde çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Suda kayma ve atlama çalışmaları sürecin bir parçası oluyor. Dönüş ve bitiriş çalışmaları odaklanılan diğer konular arasında yer alıyor. Aynı zamanda çocuk yüzme kursu kapsamında, kursiyerlerin performans gruplarına geçişi de mümkün olabiliyorlar. Böylelikle ilerleyen süreçlerde lisanslı sporcu olma hakkı da elde edebiliyorlar.

Çocuklara Yüzme Eğitimi Neden Verilmeli?

Yüzmeye erken yaşta başlayan çocukların kas ve iskelet sistemlerinin yaşıtlarına göre daha sağlıklı geliştiği biliniyor. Yüzme sporuyla erken yaşta ilgilenmeye başlamak çocukların motor becerilerinin daha hızlı gelişmesine yardımcı oluyor. Düzenli olarak yüzme sporuyla ilgilenen çocukların kalp ve solunum rahatsızlıklarıyla karşılaşma oranları düşüyor. Erken yaşta yüzmeye başlayan çocuklarda ilerleyen yaşlarda obezite görülme riski azalıyor.

Tüm bu nedenlerle çocukların 3 – 5 yaş arasında yüzme sporuna başlamaları uygun görülüyor. Bu yaş aralığında yüzme öğrenen çocuklar yüzme sporuyla iç içe bir hayat sürebiliyorlar. Yüzme alışkanlığını küçük yaşta edinmek daha sağlıklı bir yaşam için önemli bir katkı sağlıyor. Kadıköy Yüzme Kulübü’nde çocuklar sosyal bir ortamda, eğitmenler eşliğinde güvenli ve keyifli bir süreci geçiriyorlar. Böylelikle çocukların iletişim becerileri daha hızlı gelişiyor. Eğitici oyunlar ile keyifli bir eğitim ve gelişim sürecinin parçası oluyorlar.

Çocuklara yüzme eğitimi vermek ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page