top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Kadıköy Yüzme Kulübü Çocuk Yüzme Kursu

Kadıköy’de çocuk yüzme kursu seçeneklerini değerlendirmek isteyenler için Kadıköy Yüzme Kulübü, pek çok avantaj sunuyor. Anadolu Yakası yüzme kursu seçenekleri arasında Kadıköy Yüzme Kulübü’nün oldukça ön planda yer aldığı biliniyor. Kadıköy Yüzme Kulübü’nün çocuklar için avantajlı fiyatlarla sunduğu kurslar ebeveynler tarafından tercih ediliyor.

Yüzme sporunun çocuklar için oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Erken yaşta yüzmeye başlamak çocukların sağlıklı gelişimine katkı sunuyor. Kas ve kemik gelişimi noktasında önemli bir rol oynuyor. Motor becerilerin daha hızlı gelişmesini sağlıyor. Yüzme sporu aynı zamanda özgüven gelişimi bakımından çocukları destekliyor. Peki; Kadıköy Yüzme Kulübü’nün çocuklar için sunduğu kurs seçenekleri neler? Kadıköy Yüzme Kulübü’nde yüzme kursu fiyatları nasıl?

3 – 5 Yaş Çocuk Yüzme Kursu

3 – 5 yaş çocuklarda yüzmeye başlamak için en sağlıklı dönem olarak görülüyor. Bu yaş aralığında yüzmeye başlayan çocuklar daha hızlı öğrenebiliyorlar. Yüzme sporuyla ilgilenen çocukların motor becerilerinin yaşıtlarına göre daha hızlı geliştiği gözlemleniyor. Erken yaşta sporla ilgilenen çocukların yaşıtlarına göre daha özgüvenli olduğu da biliniyor. Yüzme sporu çocukların kas ve kemiklerinin daha sağlıklı gelişmesine katkı sağlıyor. Erken yaşta yüzme sporuyla ilgilenen çocukların ilerleyen süreçlerde kas ve kemik rahatsızlığı yaşama ihtimali düşüyor. Buna ek olarak; kalp ve solunum rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalleri de daha düşük oluyor. Bu anlamda uzmanlar çocukların 3 – 6 yaş aralığında yüzme sporuna başlamalarını öneriyor.

3 – 5 yaş yüzme kursunda çocukların suyla tanışmasına ve suya adaptasyonuna odaklanılıyor. Su korkusu olanların bu korkuyu yenmeleri için çalışmalar yapılıyor. Esnekliğin arttırılması ve nefes egzersizlerine odaklanılıyor. Grup dinamiğine uyum sağlanması bu yaş grubu için yürütülen çalışmalar arasında yer alıyor. Eğitici oyunlarla çocukların yüzme sporunda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olunuyor.

Çocuk Yüzme Kursu (5 – 14 Yaş)

Çocuk yüzme kursları seviyelere göre 4 farklı alt gruba ayrılıyor. Bunlar, başlangıç seviyesi, orta seviye, ileri seviye ve performans gruplarına geçiş olarak sıralanıyor. Başlangıç seviyesi gruplarında, varsa su korkusunu yenme ve temel teknik öğretime odaklanılıyor. Suyun içinde doğru duruş teknikleri öğretiliyor. Eğitsel oyunlar ile çocuklara yüzmenin sevdirilmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Orta seviyede; suda kayma çalışmaları yapılıyor. Serbest yüzme, sırtüstü ve kurbağalama stillerinde ayak ve kol çalışmaları yürütülüyor. Atlama çalışmalarına odaklanılıyor. İleri seviyede; suda kayma çalışmaları ve koordine çalışmalarına odaklanılıyor. Depar çalışmaları, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılıyor. Performans gruplarına geçişte ise kelebek, sırt, kurbağalama ve serbest yüzme tekniğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Depar, dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılıyor.

Çocuk Yüzme Kursu Fiyatları

Kadıköy Yüzme Kulübü, Anadolu Yakası yüzme kursu seçenekleri arasında sunduğu avantajlı fiyatlarla ön plana çıkıyor. Kadıköy Yüzme Kulübü’nde tüm kurs seçeneklerinde kursiyerlerde ayda en az 8 saat eğitim veriliyor. Kurslar haftada iki gün birer saat olacak biçimde planlanıyor. Kurs grupları en fazla 6 kişiden oluşacak şekilde düzenleniyor. Böylelikle antrenörler kursiyerlere yeterince vakit ayırabiliyor. Çocuk yüzme kursları için aylık ücret 600 TL olarak biliniyor. Birden fazla aile üyesinin kurslara katılması halinde %10 oranında indirim uygulanıyor. Kurs ücretlerinin her ayın ilk haftasında peşin ve nakit olarak yapılması gerekiyor.

Çocuk yüzme kursu seçenekleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Kulübü’nün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page