top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Kadıköy Yetişkin Yüzme Eğitimi

Kadıköy yetişkin yüzme eğitimi için popüler destinasyonlar arasında yer alıyor. Kadıköy Yüzme Kulübü, İstanbul’da, Anadolu Yakası’nın en çok tercih edilen kulüplerinden biri olarak biliniyor. Kulüp, Kadıköy Yüzme Havuzu da dahil olmak üzere farklı kulüplerde eğitim faaliyetleri yürütüyor. Kulüp bünyesinde 14 yaş üzerindeki kursiyerler yetişkin yüzme kurslarındaki eğitimlere katılabiliyorlar. Yetişkin yüzme eğitimleri grup dersleri ve özel dersler biçiminde yürütülebiliyor. Kurslara katılan yetişkinler ileri seviyelerde performans yüzme ve master yüzme gruplarında yer alabiliyorlar. Lisanslı sporcu olma şansı yakalayabiliyorlar. Milli takımda yer alma şansı bulabiliyor, kulübü yurt içi ve yurt dışı yarışlarda temsil edebiliyorlar. Kursiyerler uzman bir ekip eşliğinde yüzme sporunun inceliklerini öğrenebiliyorlar.

Peki; Kadıköy’de yüzme eğitimi alacaklar için kulüp neler sunuyor? Kadıköy Yüzme Havuzu bünyesinde eğitim alacak kursiyerleri neler bekliyor?

Kadıköy Yetişkin Yüzme Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde yetişkinler için şu seçenekler sunuluyor;

· Grup Yüzme Dersi

· Özel Yüzme Dersi

· Performans Amaçlı Yüzme

· Serbest Yüzme

· Sağlık İçin Yüzme

Grup yüzme derslerinde yetişkinlere karma eğitim veriliyor. Gruplar maksimum 6 kişiden oluşuyor ve yüzme seviyelerine göre belirleniyor. Grup kurslarında telafi dersi uygulaması yapılmıyor. Özel yüzme derslerinde kişiye özel program yapılabiliyor. Kurs takvimi öğrencinin talepleri doğrultusunda belirleniyor. Elbette bu noktada eğitmenin uygunluğu da önem taşıyor. Özel yüzme dersleri iki ve üç kişi ile de yürütülebiliyor. Kadıköy yetişkin yüzme eğitimi kapsamında daha önce yüzmeyle ilgili travma yaşamış kursiyerler özel dersleri tercih edebiliyorlar. Aynı zamanda daha yoğun bir program ile daha hızlı öğrenmek isteyenler için de özel dersler uygun olabiliyor.

Yetişkin kursiyerler performans gruplarına geçiş yaparak kulübü temsil etme imkanı bulabiliyor. Performans gruplarındaki sporcular lisans alabiliyorlar. Bu sayede öğrenim süreçleri boyunca burs alma imkanı bulabiliyorlar.

Serbest yüzme, yüzme bilen yetişkinlere sunulan bir seçenek olarak biliniyor. Yetişkinler eğitim almadan serbest yüzme seçeneğini değerlendirebiliyorlar. Sağlık için yüzme söz konusu olduğunda ise farklı faktörler devreye giriyor. Kilo vermek ya da kilo kontrolü amacıyla yüzme sporu tercih edilebiliyor. Kas güçsüzlükleri, bel fıtığı gibi problemlerin tedavisinde yüzme sporundan faydalanılabiliyor. Bu nedenle yetişkinler, hastalıkların önlenmesi ya da tedavisi için yüzme eğitimi alabiliyorlar.

Kadıköy Yetişkin Yüzme Eğitimi Ders Akışı

Kadıköy’de yetişkin yüzme dersleri dört farklı seviyede yürütülüyor. Başlangıç, orta seviye, ileri seviye ve master takımlarına geçiş olarak dört gruptan söz etmek gerekiyor. Başlangıç seviyesinde yüzme bilmeyen kursiyerler eğitim alıyor. Suya adaptasyon ve temel becerilerin edinilmesi bu eğitimin bir parçası oluyor. Orta seviyede, suda kayma çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda farklı tekniklerde ayak ve kol çalışmalarına yer veriliyor. Atlama basamakları çalışmaları yine bu seviyedeki kursiyerlere verilen eğitimler arasında yer alıyor. İleri seviyedeki kursiyerler koordine çalışmaları devreye giriyor. Orta seviyede değinilen konuların geliştirilmesine odaklanılıyor. Ek olarak dönüş ve bitiriş çalışmaları yapılıyor.

Master takımlarına geçişte farklı yüzme tekniklerine yer veriliyor. Bu yüzme tekniklerinin geliştirilmesine yönelik ileri seviye çalışmalar yapılıyor. Farklı tekniklerde dereceli biçimde antrenmanlar yapılıyor. Dönüş ve bitiriş çalışmalarına bu aşamada da yer veriliyor.

Kadıköy yetişkin yüzme eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page