top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzme Öğrenmek Neden Önemli?

Yüzme öğrenmek pek çok insan için bir ihtiyaç ve gereklilik olarak görülüyor. Yüzme öğrenmenin bir gereklilik olduğunu düşünmek kesinlikle yanlış bir yaklaşım değil. Çünkü yüzme, her yaştan insan için beden sağlığına büyük katkı sağlayan bir spor dalı olarak biliniyor. Elbette, yüzmenin çocukluk döneminde öğrenilmesinin çok daha faydalı olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Fiziksel katkıları, kolay ve keyifli bir öğrenme süreci açısından bakıldığında çocukken yüzme öğrenmek daha yararlı olabiliyor. Ancak yüzme öğrenmenin yaşı olmadığını da belirtmek gerekiyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için her zaman yüzme öğrenmenin mümkün ve yararlı olduğunu bilmek gerekiyor.

Yüzme sporu, hem fiziksel hem de mental sağlık açısından sayısız fayda sağlıyor. Özellikle çocuk yaşta yüzme öğrenmek ve yüzme sporuyla düzenli ilgilenmek sağlıklı gelişim üzerinde önemli rol oynuyor. Çocukların motor becerilerinin daha hızlı ve sağlıklı gelişmesine yüzme sporu büyük bir katkı sağlıyor. Kas ve iskelet sisteminin gelişim sürecinde de yüzmenin önemli katkıları olduğu biliniyor. Çocukluktan itibaren düzenli olarak yüzme sporuyla ilgilenenlerin ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı bireyler olduğuna dair çalışmalar bulunuyor. Erken yaşlarda yüzmeye başlamak kalp ve solunum rahatsızlıkları görülme olasılığının daha düşük olmasını sağlıyor. Aynı zamanda obezite, diyabet, tansiyon gibi rahatsızlıklarla karşılaşma olasılıklarının da düşük olduğu uzmanlarca ifade ediliyor.

Yüzme fiziksel sağlığın yanı sıra mental sağlığı da olumlu etkiliyor. Yüzme öğrenmek bu nedenle çocuklar kadar yetişkinler için de önem taşıyor. Yüzme sporu sayesinde günlük yorgunluk ve stresten uzaklaşmak mümkün oluyor. Aynı zamanda yüzme, kronik stres, anksiyete, panik atak gibi rahatsızlıkların önüne geçilmesine de yardımcı oluyor. Yüzme sırasında salgılanan endorfin hormonu vücudun rahatlamasını sağlıyor. Stres seviyesinin düşmesine katkıda bulunuyor. Kısacası; yüzme sporuyla ilgilenmek her yaştan insan için büyük bir önem taşıyor.

Kadıköy Yüzme Kulübü, yüzme sporunun daha yaygın olarak öğrenilmesi ve sevilmesi için kurs programları yürütüyor. Kulübün her yaş ve seviyeye uygun bir kurs seçeneği bulunuyor. Peki; kulüp, yüzmeyi öğrenmek isteyenler için nasıl bir program sunuyor?


Kadıköy Yüzme Kulübü ile Yüzme Öğrenmek

Kadıköy Yüzme Kulübü’nün her yaş ve yüzme seviyesine uygun kurs seçenekleri bulunuyor. Kulüp, yüzme öğrenmenin ve yüzmeyi yaşam biçimi haline getirmenin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyor. Yüzmeye başlamak için en uygun yaş aralığının 3 – 6 yaş olduğu bilimsel araştırmalarca ortaya konuluyor. Kulüp bu verilerden yola çıkıyor; en küçük yaş grubu olarak 3 – 5 yaş aralığındaki çocukları ağırlıyor. Çocuk ve yetişkinlere yönelik pek çok farklı kurs seçeneği sunuyor.

Sunulan grup dersleri ve özel yüzme dersleriyle her talep ve ihtiyacın karşılanabilmesi hedefleniyor. Grup derslerinde maksimum 6 kursiyere yer veriliyor. Böylece antrenörler tüm kursiyerlere yeterince vakit ayırabiliyor. Öğrenme sürecinde bunun oldukça önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Grup dersleri ayda en az 8 saati kapsıyor. Haftada iki gün yapılan dersler günde birer saat olacak şekilde yürütülüyor. Özel yüzme derslerinde kişinin taleplerine yönelik bir program belirlenebiliyor. Bu noktada antrenörün uygunluğu da önem taşıyor.

Grup derslerinde kurs ücreti aylık 700 TL olarak biliniyor. Özel yüzme derslerinde ise seçilen kurs paketine göre ücretler değişiklik gösteriyor. Tüm kurs seçenekleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgi için kulüple iletişim kurulması tavsiye ediliyor.

Yüzme öğrenmek ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Kulübü tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page