top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzmeye yeni başlayanlar için zorlayıcı bir süreçten söz etmek mümkün olabiliyor. Yüzme sırasında birçok kas grubu aynı anda çalıştığı için yüzme yorucu bir spor dalı olarak biliniyor. Elbette bu yeni başlayanlar için geçerli durumlardan biri oluyor. Çünkü zaman içerisinde yapılan antrenmanlar ile yüzme performansının artırılması mümkün olabiliyor. Bu noktada yüzme sporuna yeni başlayanların mutlaka profesyonel yardım alması gerekiyor. Aksi halde öğrenme süreci son derece yavaş ilerleyebiliyor. Daha da kötüsü olumsuz durumlar ve sakatlıklarla karşılaşılması söz konusu olabiliyor. Peki; Kadıköy Yüzme Kulübü, yüzme sporuna yeni başlayanlar için neler sunuyor? Kimler kulüp bünyesindeki kurslardan faydalanabilir?

Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Kurs Süreci Nasıl İlerliyor?

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde farklı yaş grupları ve farklı yüzme seviyelerine yönelik kurs programları bulunuyor. Yüzme sporuna yeni başlayanlar, grup derslerinden faydalanmaları halinde başlangıç seviyesi gruplarına alınıyorlar. Özel yüzme dersi alacaklar için kurs programında esneklik söz konusu olabiliyor. Bu nedenle programın nasıl ilerleyeceği ve yoğunluğu talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda belirleniyor. Özel yüzme dersleri konusunda daha detaylı bilgi için antrenörlerle iletişime geçmek gerekiyor.

Grup derslerinde yaş grubu ve seviyeye bakılarak belirli bir programa bağlı kalınıyor. Kurs takvimi haftada iki güne yayılıyor. Her ders gününde bir saat süren dersler yapılıyor. Yüzmeye yeni başlayanlar da dahil tüm kurs grupları maksimum altı kişiden oluşuyor. Peki; başlangıç seviyesi gruplarında kurs programı nasıl ilerliyor?

Yüzme öğrenirken ilk adım kursiyerlerin suya adaptasyon sağlayabilmeleri oluyor. Sağlıklı bir öğrenme süreci için adaptasyon büyük bir önem taşıyor. Kursiyerlerin su korkusu olmaması ve suyun içerisinde kendilerini rahat ve iyi hissetmeleri gerekiyor. Bu nedenle kursiyerler için ilk derslerde adaptasyon ve varsa su korkusunu yenmeye yönelik çalışmalara odaklanılıyor. Bu çalışmaları temel teknik öğrenim çalışmaları izliyor. Suya atlama çalışmaları, grup dinamiğine uyum sağlama, vücut pozisyonu ve duruş tekniği eğitimleri bu aşamada veriliyor. Suda kayma çalışmaları başlangıç seviyesi kurslarının kapsamında yer alıyor. Ek olarak, ayak vuruşları, koordinasyon çalışmaları ve nefes tekniği ile ilgili eğitimler veriliyor.

Yüzmeye Yeni Başlayanlar İçin Kurs Seçenekleri

Kadıköy Yüzme Kulübü’nü tercih eden öğrenci adayları için çeşitli kurs seçenekleri bulunuyor. Bu kurs seçenekleri farklı yaş grupları, farklı talep ve seviyelere hitap ediyor. Çocuklar, 3- 5 Yaş Yüzme Kursu ve Çocuk Yüzme Kursu seçeneklerinden faydalanabiliyor. Yetişkin Yüzme Kursu seçeneği ise 14 yaş ve üzeri kursiyerleri kapsıyor. Ek olarak sunulan özel yüzme dersi seçeneği her yaş grubu ve seviyeyi içine alıyor. Grup derslerine katılmayı tercih etmeyen tüm kursiyerler için özel ders seçeneği bulunuyor.

Yüzme öğrendikten sonra kursiyerlerin eğitimlere devam etmesi ve teknik öğrenim gruplarında yer alması mümkün olabiliyor. Teknik öğrenim gruplarında farklı yüzme stillerine yönelik eğitimler veriliyor. Yüzme sporunu bir yaşam biçimi haline getirmek isteyen kursiyerler ise lisans alma şansına sahip olabiliyor. Bu noktada devreye performans ve master yüzme grupları giriyor. Bu gruplarda yer alan sporcular kulübü yurt içi ve yurt dışı yüzme yarışlarında temsil edebiliyor.

Yüzmeye yeni başlayanlar için kurs fırsatları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page