top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzme Tahtası Nedir?

Yüzme tahtası, özellikle yüzme öğrenme sürecinde rol oynayan yardımcı bir yüzme ekipmanı olarak biliniyor. Bu yardımcı ekipman hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanılabiliyor. Ayak ve bacak vuruşları ile ilgili çalışmalar esnasında yüzme tahtasından yardım alınabiliyor. Böylelikle su üzerinde daha rahat durarak ayak ve bacak hareketlerini öğrenmek mümkün olabiliyor. Yüzme tahtasından yardım alınarak ayakların ve bacakların nasıl kullanılabileceğine dair alıştırmalar yapılabiliyor. Yüzme tahtasının su üzerinde durmayı kolaylaştırması daha az efor harcanmasına da yardımcı oluyor. Su içerisinde uzun süre kalmanın özellikle yeni başlayanlar için yorucu olduğu biliniyor. Ancak yüzme tahtasından yardım alınarak suyun içerisinde daha uzun süre yorulmadan çalışmak mümkün olabiliyor.

Bu ekipman aracılığıyla yüzme öğrenme süreci hem çocuklar hem de yetişkinler için daha kolay hale geliyor. Kadıköy Yüzme Kulübü bünyesinde yürütülen kurslarda da farklı yüzme ekipmanlarından yardım alınıyor. Yüzme tahtaları uzun süre antrenman yapmaya olanak vermesi yüzme öğrenme sürecinin daha hızlı ilerlemesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda yüzme tahtasıyla su üzerinde daha rahat durulabilmesi de aynı şekilde öğrenme sürecini kolaylaştırıyor.


Yüzme Tahtası Nasıl Seçilmeli?

Peki; ekipman seçimi nasıl yapılmalı? Yüzme tahtasının farklı çeşitleri bulunuyor mu? Evet yüzme tahtasının birden fazla çeşidi bulunuyor. Bu ekipmanlar farklı kullanım amaçlarına göre farklı şekilde tasarlanabiliyor. Üretim sürecinde ise farklı malzemelerden faydalanılabiliyor. Yüzme tahtalarının üretiminde çoğunlukla polietilen köpük kullanılması tercih ediliyor. Böylelikle yüzme tahtasının daha hafif olması sağlanıyor. Ekipmanın daha hafif olması su içerisinde daha kolay hareket edilmesine yardımcı oluyor. Tahtayı itmek daha kolay hale geliyor

Yüzme tahtaları amatörlerin yanı sıra profesyonel sporcular tarafından da kullanılabiliyor. Yüzmeyi öğrenenler ve profesyoneller için farklı modellerin üretilmesi söz konusu oluyor. Yüzme tahtası seçimi yaparken bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Sporculara yönelik modeller daha uzun antrenmanları mümkün kılmak üzere tasarlanıyor. Bu yüzme tahtaları ebat olarak daha büyük olabiliyor.

Çocuklar için tasarlanan yüzme tahtaları ise daha küçük boyutlarda üretiliyor. Bu tasarımlarda daha canlı renklerin kullanıldığı görülüyor. Yüzme tahtaları çocuklar için öğrenme sürecini daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor.

Bazı yüzme tahtaları delikli olacak şekilde tasarlanıyor. Bunun amacı ise tahtanın su içerisinde daha rahat tutulabilmesi oluyor. Delikli olarak tasarlanan yüzme tahtalarını kavramanın daha kolay olduğu biliniyor. Bu tasarımlar çocuklar ve amatörler için büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda sporcuların egzersiz sürecini kolaylaştırabiliyor.


Yüzme Tahtası Kullanımı


Yüzme tahtalarından farklı stiller için farklı biçimlerde faydalanmak mümkün olabiliyor. Temelde ayak vuruşlarının öğrenilmesi noktasında yardım alınan yüzme ekipmanları arasında yer alıyor. Ancak çok çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor. Eğlence amaçlı kullanımı bu amaçlar arasında sıralanıyor. Yüzme tahtaları genellikle dikdörtgen formda üretiliyor. Bu ekipmandan yardım alırken kısa kenarını tutarak ilerleme sağlanması tavsiye ediliyor. Çünkü aksi halde suyun içerisinde yol almak için daha fazla enerji harcamak gerekiyor.

Koordinasyonun son derece önem taşıdığı kurbağalama ve kelebek stilinde yüzme tahtasından yardım alınabiliyor. Böylelikle ayak vuruşlarını doğru biçimde uygulamak daha kolay hale geliyor. Bu da öğrenme sürecini olumlu yönde etkiliyor. Aynı şekilde sırt üstü yüzme stilinde duruş pozisyonu el ve ayak vuruşları için yüzme tahtalarından yardım alınabiliyor. Havuzun yanı sıra deniz de yüzme tahtaları kullanılabiliyor.

Yüzme tahtası ve diğer yüzme ekipmanları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak içinweb sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page