top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Özel Yüzme Dersleri ile Daha Hızlı Yüzme Öğrenilebilir Mi?

Özel yüzme dersleri birçok kursiyer tarafından tercih edilebiliyor. Kadıköy Yüzme Kulübü, her yaştan ve her seviyeden kursiyer için özel yüzme dersi seçeneği sunuyor. Özel yüzme derslerinin tercih edilmesinin farklı sebepleri bulunuyor. Kimi kursiyerler su korkusu ya da çeşitli psikolojik sebeplerle özel derslere yöneliyor. Kimi kursiyerler ise yoğun günlük programları sebebiyle grup derslerine katılamıyor. Bunun neticesinde özel ders almak isteyebiliyor. Bazı durumlarda kursiyerler yüzmeyi daha hızlı öğrenmek ve kendilerini daha hızlı geliştirmek istiyorlar. Bu durumda özel ders alarak ve daha yoğun bir programı takip ederek bunu gerçekleştirmeyi umuyorlar. Peki; özel yüzme dersi alarak daha hızlı yüzme öğrenmek mümkün mü?


Özel Yüzme Dersleri Mi Yoksa Grup Dersleri Mi Daha Avantajlı?

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde grup dersleri altı kişi ile yürütülüyor. Bu noktada hem çocuklar hem de yetişkinler hem yüzme öğrenme hem de sosyalleşme imkanı bulabiliyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar grup dersleri sayesinde iletişim becerilerini geliştirebiliyor. Çocuk gruplarında eğitsel oyunlara yer veriliyor ve çocuklar eğlenirken öğrenme imkanı buluyor. Grupların altı kişiyle sınırlandırılması antrenörlerin tüm öğrencilere yeterince vakit ayırabilmesine olanak sağlıyor. Özel dersler ise özellikle yüzme ile ilgili travma yaşamış kişiler için avantaj sağlıyor. Su korkusu olan ve suya adaptasyon sorunu yaşayanlar özel yüzme derslerinde kendilerini daha rahat hissedebiliyor.

Bu noktada her iki seçeneğin de farklı avantajları bulunduğunu dile getirmek gerekiyor. Grup dersleri mi yoksa özel derslerin mi tercih edilmesi gerektiği kişinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda belirleniyor.


Özel Yüzme Dersleri ile Yüzme Öğrenmek

Peki; özel ders alarak yüzmeyi öğrenmek daha mı kolay? Özel dersler ile daha hızlı yüzme öğrenilebilir mi? Özel yüzme derslerinde de tıpkı grup derslerinde olduğu gibi adım adım ilerleniyor. Öncelikle kursiyerin varsa su korkusunu yenmesi sağlanıyor. Suya adaptasyon sürecinin ardından su üzerinde durabilme, nefes çalışmaları gibi temel eğitimler veriliyor. Bunu kol, bacak koordinasyonu, atlama çalışmaları gibi eğitimler izliyor. Aynı çalışmaların aynı biçimde grup derslerinde de yapıldığını ifade etmek gerekiyor.

Özel yüzme derslerinin daha yoğun bir program oluşturabilme noktasında avantaj sağladığı biliniyor. Grup dersleri haftada iki gün ve ayda toplam 8 saat süren eğitimleri içeriyor. Ancak özel yüzme dersleri ile kişiye özel program yapılması söz konusu olabiliyor. Bu durumda; yüzmeyi daha hızlı öğrenmek isteyen bir kursiyer daha yoğun bir çalışma programına bağlı kalabiliyor. Böylelikle daha kısa sürede yüzme öğrenmesi mümkün hale geliyor. Aylık daha fazla ders saati ve daha yoğun bir antrenman programı oluşturularak öğrenme sürecine yön verilebiliyor.

Elbette bu noktada devamlılık son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Yüzme disiplinli olmayı gerektiren bir spor dalı olarak biliniyor. Ders kaçırmamak, düzenli antrenman yapmak yüzme sporunda gelişme göstermek için önem taşıyor.

Bununla birlikte antrenörler ile birebir iletişim kurma imkanı öğrenme sürecini kolaylaştırabiliyor. Aynı zamanda öğrenme sürecinin daha hızlı ilerlemesine katkı sağlıyor. Özel yüzme derslerinde antrenörler yalnızca bir kursiyere odaklanıyorlar. Böylelikle; onun eksiklerini ve gelişimini doğrudan takip edebiliyorlar. Bu da öğrenme sürecinin daha hızlı ilerlemesi için katkı sağlayan durumlardan biri oluyor.

Özel yüzme dersleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Kulübü tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page