top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzerek Kilo Vermek Mümkün Mü?

Yüzerek kilo vermek hakkında pek çok soru soruluyor? Yüzmenin kilo vermeye yardımcı bir spor olup olmadığı merak ediliyor. Yüzme sporunun sağlık açısından pek çok faydası bulunduğu biliniyor. Kimi hastalıklarla mücadele ederken yüzme sporundan yardım alınabiliyor. Yüzme, yalnızca hastalıkların tedavisinde rol oynamıyor. Aynı zamanda önleyici bir unsur olarak da biliniyor. Yüzme sporu çok geniş kesimler tarafından yapılabilen bir spor dalı olarak biliniyor. Yüzme, her kesimden, her yaştan ve her seviyeden insanın ilgi duyduğu bir spor dalı oluyor. Yüzme, bir spor dalı olmasının yanı sıra; bir tatil aktivitesi olarak da görülüyor. Profesyonellerin yanı sıra; milyonlarca insan bu sporu hobi amaçlı yapabiliyor.


Peki; yüzme sporu ile kilo vermek gerçekten mümkün mü? Yüzme, vücut formunun korunmasında nasıl bir rol oynuyor? Yüzerek kilo verebilmek için, ne sıklıkta yüzmek gerekiyor?


Yüzerek Kilo Vermek İsteyenler İçin Kadıköy Yüzme Kulübü

Yüzerek kilo vermenin mümkün olup olmadığı sıkça soruluyor. Yüzme, hiç şüphesiz ki kilo vermeye önemli katkılar sağlayan bir spor dalı oluyor. Bu noktada; düzenli ve sürekli yüzmek önem taşıyor. Aksatmadan yapılan antrenmanlar yağ yakımına yardımcı oluyor. Yüzmenin pek çok spor dalına oranla daha fazla kalori yakmayı sağladığı biliniyor.


Kilo verme sürecinde kas kaybı yaşamak yaygın problemlerden biri oluyor. Bu nedenle yalnızca bir beslenme programına bağlı kalmak yeterli olmuyor. Kilo verirken mutlaka spor yapmak da gerekiyor. Bu noktada yüzmenin en doğru spor dallarından biri olduğu düşünülüyor. Yüzme sporu, vücuttaki tüm kasları aynı anda harekete geçiriyor. Bu noktada; daha sağlıklı ve dengeli biçimde kilo vermek mümkün hale geliyor. Yüzerek kilo vermek; ortaya çıkan kas kaybı gibi sorunların önüne geçmeye de yardımcı oluyor. Vücut sıkılaştığı için sarkma gibi problemler de ortadan kalkıyor. Fazla kilolardan kurtulurken, vücudu şekillendirmek de mümkün oluyor.


Kadıköy Yüzme Kulübü’nde her yaş ve ihtiyaca uygun bir kurs programı bulunabiliyor. Kulüp, hastalıkların önlenmesi ya da tedavisi için yüzmek isteyenleri de ağırlıyor. Bununla birlikte; kilo vermek için yüzmek isteyenlere de uygun programlar sunuluyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler bu programlardan yararlanabiliyor. Grup derslerinin yanı sıra; özel yüzme dersi de veriliyor. Özel yüzme derslerinde ilk dersin ardından kursiyer için en uygun program belirleniyor. Kilo vermek veya formda kalmak isteyenler de grup dersi ya da özel yüzme dersi seçeneklerinden faydalanabiliyor.


Haftada Kaç Saat Yüzerek Kilo Vermek Mümkün Olabilir?

Peki; kilo vermek isteyenlerin haftada kaç saat yüzmesi gerekiyor? Aslında bu soruya net bir cevap vermek pek de mümkün olmuyor. Çünkü; kilo verme süreci kişiye özel bir süreç olarak ilerliyor. Bu noktada; yaş, fazla kilo miktarı, metabolizma hızı gibi pek çok unsur devreye giriyor. Kimi insanlar çok daha yavaş kilo verirken; kimi insanlar kısa sürede hedefledikleri kiloya ulaşabiliyor. Ancak; uzmanlara göre kilo vermek için haftada 5 – 7 saat yüzmek gerekiyor. Kilo verme sürecini desteklemek için düzenli ve sürekli yüzmek gerekiyor. Bunun yanı sıra, yüzme antrenmanlarını, uygun bir beslenme programıyla desteklemek önem taşıyor.


Yüzerek kilo vermek ve yüzmenin faydaları hakkında daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page