top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Yetişkin Yüzme Kursları

Güncelleme tarihi: 10 Eyl 2022

Kadıköy Yüzme Kulübü, İstanbul, Anadolu Yakası’nda yetişkin yüzme kursları sunuyor. Kurslara, yüzme öğrenmek isteyenlerin yanı sıra; yüzme tekniğini geliştirmek isteyen yetişkinler de katılabiliyor. Aynı zamanda fizik tedavi, kilo verme ve koruma gibi amaçlarla kurslara katılan yetişkinler olduğu da biliniyor. Kulüp, yüzme sporunu tanıtmayı, sevdirmeyi herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle; hem fiyatlar hem de kurs seçenekleri bakımından yetişkinler için birçok avantaj sunuyor.

Kulübün eğitmen kadrosu alanında uzman ve eğitimli antrenörlerden oluşuyor. Kulüp, donanımlı, güvenilir ve temiz tesisler içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Kulüp, Kadıköy Yüzme Havuzu da dahil olmak üzere 5 farklı havuzda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Peki; yetişkin yüzme kursu programları neleri içeriyor? Kadıköy Yüzme Kulübü’nde yetişkinler için özel yüzme dersi seçeneği var mı? Kurslara katılmak isteyenlerin ne kadar bütçe ayırmaları gerekiyor?

Yetişkin Yüzme Kursları Neleri Kapsıyor? Yetişkin yüzme kursu seçenekleri arasında hem grup dersleri hem de birebir yüzme dersi seçenekleri bulunuyor. Gruplar maksimum 6 kişiden oluşuyor. Böylelikle; kurs süresince eğitmenler tüm kursiyerlere yeterli zaman ayırabiliyor. Kurs programları ayda en az 8 saati kapsayacak şekilde düzenleniyor. Kurslar haftada iki gün şeklinde planlanıyor. Her kurs günü birer saatlik dersleri içeriyor.

Bazı yetişkinler grup derslerine katılmak yerine birebir yüzme dersi seçeneklerini değerlendirmeyi tercih edebiliyor. Bunun çeşitli sebepleri olabiliyor. Kadıköy Yüzme Kulübü’nde kaçırılan dersler için telafi dersi yapılmıyor. Bu anlamda grup programlarına uyum sağlayamayan yetişkinler özel ders seçeneklerini değerlendirebiliyor. Yetişkin yüzme kursları özel ders seçeneği söz konusu olduğunda program kişiye özel olarak belirlenebiliyor. Bu noktada; antrenör ve kursiyerin ortak kararına göre bir kurs takvimi oluşturuluyor. Kurs programı yoğunlaştırılabiliyor, hızlandırılabiliyor. Kimi yetişkinler daha yoğun programları tercih edebiliyor. Bunun, yüzmeyi daha hızlı öğrenmek, daha hızlı kilo vermek, daha kolay adapte olabilmek gibi sebepleri olabiliyor.

Grup derslerinde ise kursiyerlerin yaş ve yüzme seviyelerine bakılarak gruplar oluşturuluyor. Yüzme bilmeyenler başlangıç gruplarına dahil ediliyor. Başlangıç gruplarında suya adaptasyon, vücut pozisyonu, ayak vuruşları gibi konulara odaklanılıyor. Aynı zamanda temel nefes egzersizleri ve atlama çalışmaları gibi konular ele alınıyor. Yetişkin yüzme kursları söz konusu olduğunda; yüzme özellikle yeni başlayanlar için yorucu bir spor olabiliyor. Bu anlamda doğru nefesi doğru kullanmak ve suya girmeden önce ısınmaya yönelik egzersizler yapmak önem taşıyor. Tüm bunlara yönelik eğitimler ilk aşamada veriliyor.

Teknik öğrenim ve performans grupları daha ileri seviyedeki çalışmaları içeriyor. Bu gruplar da kendi içlerinde yüzme seviyelerine göre alt gruplara ayrılıyor. Kelebek, kurbağalama, serbest ve sırtüstü yüzme stillerine yönelik çalışmalar bu aşamalarda yapılıyor. Tekniklerin geliştirilmesine yönelik eğitimler veriliyor. Aynı zamanda koordinasyon çalışmaları yürütülüyor. Performans gruplarında aynı zamanda yarışlara yönelik mesafe antrenmanlarına da yer veriliyor. Tüm bu çalışmalar, Anadolu Yakası’nda, Kadıköy Yüzme Havuzu da dahil olmak üzere farklı havuzlarda yapılıyor.

Yetişkin Yüzme Kursları İçin Ne Kadar Bütçe Ayırmak Gerekiyor?

Peki; yetişkin yüzme kursu fiyatları nasıl? Grup dersleri için aylık ücretin 800 TL olduğu biliniyor. Kursiyerler her ay en az 8 ders alıyorlar. Özel derslerde fiyatlar kurs programına göre belirleniyor. Bu konuda antrenörlerle ve kulüple iletişime geçilerek detaylı bilgi alınabiliyor.

Yetişkin yüzme kursları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy Yüzme Kulübü’nün sunduğu fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yetişkinler için özel yüzme dersi ve grup dersi seçeneklerini değerlendirmek için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Yetişkin yüzme kursu fiyatları için antrenörlerimizden bilgi alabilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.


72 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page