top of page
  • Kadıköy Yüzme Kulübü

Neden Yüzme Kursu Almalıyım?

Yüzme kursu almak özellikle yüzmeye yeni başlayanlar için önem taşıyor. Peki; ama neden? Yüzme kurslarına katılmak nasıl bir fark yaratıyor? Yüzme kursuna gitmeden yüzmeyi öğrenmek mümkün olamaz mı? Yüzme kursları, yüzme öğrenmek ve yüzme sporunda kendilerini geliştirmek isteyenler için neden önemli?

Bilindiği gibi yüzmek profesyonel olarak yapılabilen bir spor dalı… Birçok insan yüzmeyi bir yaşam biçimine dönüştürebiliyor. Aynı zamanda birçok insan için yüzmek bir yaz aktivitesi ve bir hobi olarak değerlendiriliyor. Bu noktada; pek çok kişi yüzmeyi en yakınındakilerden öğreniyor. Ebeveynler, akrabalar hatta bazen arkadaşlar, öğretme görevini üstlenebiliyor. Bunun yanlış olduğunu söylemek elbette mümkün değil… Ancak riskli olduğunu ve yüzmenin daha iyi şartlarda öğrenilebileceğini dile getirmek gerekiyor.


Yüzme Kursu Almak Neden Önemli?

Yüzme kurslarında, kursiyerlere profesyoneller eşlik ediyor. Yüzme sporunda uzmanlaşmış, bu alanda eğitim almış kişiler öğrenme sürecinin parçası oluyor. Aslında bu durum; yüzme kurslarının neden önemli olduğunu anlatmak için tek başına yeterli olabiliyor. Yüzme kursları sayesinde, güvenli, hızlı ve doğru tekniklerle öğrenmek mümkün hale geliyor. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için yüzmeyi bir uzman eşliğinde öğrenmek büyük bir önem taşıyor. Çünkü yüzme sporu insan sağlığına önemli katkılar sunuyor. Doğru tekniklerle yüzme öğrenmek, yüzme sporunu düzenli olarak yapmak sağlığı olumlu etkiliyor.

Küçük yaştaki çocukların kemik ve iskelet sisteminin sağlıklı gelişiminde yüzmenin etkisi olduğu biliniyor. Yüzme kursu alan ve yüzme sporuyla ilgilenen çocukların motor becerileri yaşıtlarına göre daha hızlı gelişiyor. Yüzme, çocuklarda özgüven gelişimini dahi etkiliyor. Yüzme öğrenmenin travmatik bir sürece dönüşmemesi için profesyonellerden yardım almak en doğru adım oluyor.

Bu durumun yalnızca çocuklar için değil; yetişkinler için de geçerli olduğunu bilmek gerekiyor. Çünkü; yetişkinler de su korkusu ve çeşitli travmalarla karşılaşabiliyorlar. Yüzme kurslarına katılmak tüm bu nedenlerle son derece önem taşıyor.Aynı zamanda yetişkinler için sağlık ve tedavi amaçlı programlar da sunulabiliyor. Bu programlara profesyoneller eşliğinde katılmak iyileşme süreçleri için önem taşıyor. Hastalıkların önlenebilmesi konusunda da rol oynuyor. Kadıköy Yüzme Kulübü ile Yüzme Kursu Deneyimi

Kadıköy Yüzme Kulübü’nün uzman kadrosu hem çocuklara hem de yetişkinlere öğrenme sürecinde eşlik ediyor. Kulüp yüzmeyi öğretmekle kalmıyor; yüzme tekniklerinin geliştirilmesi konusunda da rol oynuyor. Kulüp aynı zamanda lisanslı sporcular da yetiştiriyor. Bu sporcular ulusal ve uluslararası yarışmalarda kendilerine yer bulabiliyor, milli takım kadrosuna adlarını yazdırabiliyor.

Kadıköy Yüzme Kulübü’nde her talebe yönelik bir seçenek bulmak mümkün olabiliyor. Kulüp, Kadıköy’ün en güvenilir ve en başarılı kulüpleri arasında sıralanıyor. Her öğrenciye tek tek dokunmayı, her öğrenciyi hayallerine ulaştırmayı kendine misyon ediniyor.

Oluşturulan kurs grupları ile özellikle küçük yaştaki çocuklar, eğleniyor, sosyalleşiyor ve aynı zamanda öğreniyorlar. Yüzme kursu deneyimi her yaş grubu için özellikle de çocuklar için keyifli bir sürece dönüşüyor. Yetişkinler için de hem grup hem de özel yüzme dersi seçeneği bulunuyor. Grup kursları için aylık 700 TL ücret ödemek yeterli oluyor. Özel yüzme dersi ücretleri için ise kulüp ile iletişime geçerek bilgi almak gerekiyor. Kursiyerler ayda en az 8 saat eğitim görüyor. Performans yüzme ve master yüzme gruplarında aylık minimum ders saati ise 16 olarak biliniyor.

Yüzme kursu seçenekeri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa Kadıköy Yüzme Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz. Kurs içerikleri hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page